Gevelreiniging / Zandstralen Gevels - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Published Dec 31, 22
7 min read

Graffiti Niet Laten Verwijderen? Dat Is Dan 500 Euro Boete ... - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

ASW Benelux

Lambrechtshoekenlaan 67, 2170 Antwerpen
0493 11 40 08
Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen zorgt niet alleen voor een stralende gevel, het verhoogt uiteraard ook de verkoopwaarde van je huis. En als je dit in combinatie met een coating laat uitvoeren, dan ben je ook nog verzekerd dat je gevel nog jaren meegaat. Benieuwd naar de kosten voor het laten verwijderen van graffiti? Homedeal heeft alle mogelijkheden en kosten voor je op een rijtje gezet.

: Ben je het slachtoffer geworden van graffiti op je schuurmuur? Het verwijderen van deze graffiti is vaak een specialistisch project. Naast het reinigen van je muur kun je om te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt, je muur het beste laten impregneren met een anti-graffiti middel. Dit project kost tussen de € 200 à € 500.

Graffiti Verwijderen: Reinigingsmethodes En Hun Prijzen - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.beGraffiti Verwijderen Antwerpen En Omstreken - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Doordat een specialist meerdere werkzaamheden op één locatie kan doen, bespaar je op de totale kosten. Je schuur zal er uit zien als nieuw en jaren beschermd zijn tegen vandalen. De kosten voor het laten verwijderen van graffiti bestaan uit de volgende onderdelen: Zoals je ziet is de verdeling tussen materiaal- en arbeidskosten ongeveer gelijk.

Juist op dat gebied verschillen reinigingsbedrijven veel van elkaar. graffiti antwerpen. Het vergelijken van offertes kan dus een flinke besparing opleveren. Er kan namelijk veel verschil zitten in het uurloon dat een specialist vraagt. Het type verf heeft veel invloed op welke techniek er gekozen wordt om graffiti te verwijderen. Zo zijn er verfsoorten die gemakkelijker loslaten dan anderen.

Kosten Graffiti Verwijderen? Graffiti Reinigen Van Gevel ... - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Laat een specialist dus altijd eerst een foto van de graffiti zien voordat de prijs bepaald wordt. Natuurlijk kan een specialist dit ook ter plekke beoordelen. Ook het type ondergrond is van groot belang bij de keuze welke techniek er gebruikt wordt. Er zijn namelijk veel relatief zachte stenen die minder goed tegen hoge druk kunnen en afbrokkelen.

Gevelreinigers inspecteren ook altijd eerst de muur voordat ze bepalen welke reinigingstechniek ze gaan gebruiken. Bij gevelreiniging met stoom wordt water verhit tot 150 graden en vervolgens gebruikt om je gevel mee schoon te maken. graffiti antwerpen. Onder hoge druk wordt het stoom tegen je gevel aangespoten waardoor de verf oplost. Het laten stoomcleanen van je gevel kost € 5 à € 15 per m².

Dit middel gaat een chemische reactie aan met de vervuiling waardoor deze gaat oplossen. Na het inwerken van het middel wordt je gevel gereinigd met een hogedrukreiniger en water, of wordt er stoom toegepast om loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Chemisch reinigen kost rond de € 5 à € 15 per m².Dit straalmiddel kan erg zacht zijn waardoor de kans op beschadiging van je gevel minimaal is. Het laten stralen van je gevel kost € 10 tot € 20 per m². Het is mogelijk om je gevel te laten impregneren met semi- of permanente anti-graffiti coating. Hierdoor kan graffiti in het vervolg gemakkelijk worden verwijderd.

Anti Graffiti Coating - Bescherming Voor Gevels - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Het laten aanbrengen van een anti-graffiti coating kost € 10 à € 20 euro per m². Weet je het zeker, ben je nog in dubio of zou je toch echt nog wat meer specifieke informatie willen over het laten verwijderen van graffiti? Het maakt niet uit in welke fase je zit, het aanvragen van offertes is sowieso altijd aan te raden.

Het vergelijken van offertes kan een besparing van wel 40% opleveren. anti graffiti. Wacht dus niet langer en ga voor de beste deal voor het laten verwijderen van graffiti! .

Graffiti zijn vaak zeer kleurrijke tekeningen of tekstuitingen op muren, gevels of objecten. Het aanbrengen van graffiti gebeurt op verschillende manieren, maar meestal met spuitbussen. Dikwijls anoniem en ongevraagd aangebracht met als doel een statement te maken. Dit soort graffiti kan helaas blijvende schade aanbrengen aan de ondergrond. Maar er is ook graffiti die zeer gewenst is.

Graffiti is dus meer dan een paar tags of illegale graffiti op treinen, openbare gebouwen en verkeersborden. Sommige graffitischilders hebben, in opdracht, het imago van graffiti een enorme push gegeven. De een classificeert graffiti dus onder kunst, voor anderen zijn de ongewenste ‘masterpieces’ ongewenst en uitingen waar je zo snel mogelijk van af wilt.

Graffiti Verwijderen - Informatie - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

De moeilijkheidsgraad hangt af van de ondergrond waarop de graffiti is aangebracht. Bakstenen, natuursteen, beton, hout, glas of kunststof, iedere ondergrond vergt een andere aanpak. Ook is het bepalend welke verf is gebruikt en wanneer de graffiti is aangebracht. Beste is graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Het verwijderen kost tijd en als de graffiti eenmaal is verwijderd, blijft er soms nog een lelijke schaduwplek achter.

Er zijn verschillende mogelijkheden om graffiti te (laten) verwijderen. De beste methode hangt ook af van de afmetingen van de graffiti en de plaats (hoogte) waar het is aangebracht. Een veilige en milieuvriendelijke methode is reinigen middels stoom. Het is de goedkoopste manier om graffiti te reinigen. Het kokendhete water wordt op de gevel gespoten.

Liefst zonder gevarensymbolen. Hoe minder gevarensymbolen, hoe kleiner de impact op mens en milieu. Een krachtige methode om oude en nieuwe verflagen te verwijderen is stralen. Een procédé die wordt ingezet bij zeer hardnekkige graffiti. Stralen is een handeling waarbij met behulp van perslucht grit of zand tegen de ondergrond wordt geblazen om de verf te verwijderen.

Graffiti Verwijderen - Gevel, Beton, Baksteen - Prijs Per M2 - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.beHoe Graffiti Verwijderen? - Prijzen En Mogelijkheden! - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Er komen bij stralen ook stofdeeltjes vrij die bij inademing zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Natuurlijk zand, dat hiervoor tot voor kort veel gebruikt werd, bevat kwartsstof. Wanneer dit in de longen komt, kan dit silicose veroorzaken. Silicose is een ernstige beroepsziekte aan de longen. Het zand of grit wat gebruikt wordt moet daarom aan speciale eisen voldoen.

Informatie Over Het Beroep Graffiti Verwijderaar - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

De meeste geschikte reinigingsmethode hangt af van het type ondergrond. Ook de mate van inzuiging van de verf in het materiaal is bepalend. Hoe poreuzer, hoe moeilijker te verwijderen. Met een anti graffiti coating is absorptie van graffiti te voorkomen. Dit is een speciale coating die er voor zorgt dat de graffiti niet goed hecht en hierdoor makkelijk te verwijderen is.

De graffiti en de coating kunnen middels hoge druk met warm water verwijderd worden. Er zijn semi permanente en permanente coatings verkrijgbaar. Bij een semi-permanente coating wordt bij reiniging de graffiti én de coating verwijderd. Bij permanente coatings wordt bij reiniging alleen de graffiti verwijderd en blijft de coating in takt.

Het reinigen van graffiti gebeurt vaak nog met onveilige milieubelastende oplosmiddelen. Bijvoorbeeld met ontvlambare vluchtige vloeistoffen als terpentine en aceton. Met alle gevolgen van dien voor de ondergrond, onze bodem en ons oppervlaktewater waar het uiteindelijk terecht komt en ook niet te vergeten de persoon die er mee werkt. Er is gelukkig een batterij aan ecologische graffitiverwijderaars.

Zonder concessies te doen aan de oploskracht van onze fabricaten. Ecologische graffiti verwijderaars zijn E.P. Proplex en Remopaint NF. Veilige producten voor de mensen die er mee werken, maar ook voor gebouwen en voertuigen. Geheel gevaarsymboolvrij.

Reinigen Baksteen - Blauwesteen - Verwijderen Graffiti - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Graffiti Verwijderen - Stoomreinigingssysteem - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.beGraffiti Of Verf Verwijderen Kosten Overzicht - Gevelreiniging - Kosten Graffiti Verwijderen - ASWBenelux.be

Het kan je zomaar gebeuren. Tijdens jouw afwezigheid wordt de muur van jouw huis aangezien voor de ideale ondergrond voor graffiti. Het kan gaan om een streek van jongelui die uit verveling hun ‘tag’ achterlaten op de muur van jouw huis, maar het kan ook gaan om een ware kunstenaar die in één nacht een complete afbeelding op de muur van jouw huis heeft gespoten.